Engeleneiland Camilla Läckberg

Alle Hedstrom boeken op rij van uitgave.

juni 2011 Änglamakerskan – Engeleneiland (2012)
2009: Fyrvaktaren – Vuurtorenwachter (2011)
2008: Sjöjungfrun – Zeemeermin (2010) (nog niet gelezen)
2007: Tyskungen – Oorlogskind (2009) (nog niet gelezen)
2006: Olycksfågeln – Zusje (2008)
2006: Snöstorm och mandeldoft – Sneeuwstorm en amandelgeur (2010), vertaald door Elina van der Heijden en Wiveca Jongeneel
2005: Stenhuggaren – Steenhouwer (2008)
2004: Predikanten – Predikant (2007)
2002: Isprinsessan – IJsprinses (2006)2

Mijn bevindingen

Pasen 1974
De politie van Fjallbacka krijgt een anoniem telefoontje binnen met de melding van de verdwijning van een bijna compleet gezin. Als de politie poolshoogte komt nemen treffen ze een huilend kind aan, dochtertje Ebba is alleen achtergelaten. Het mysterie van de verdwijning is nooit opgelost. Jaren later keren Ebba en haar man Marten terug naar het eiland om het ouderlijke huis van Ebba te renoveren voor een Bed & Breakfast.

Het zoontje van Ebba en Marten, Vincent van drie is overleden, de verandering van omgeving hebben ze nodig voor het verwerken van hun dramatische verlies en of dat nog niet erg genoeg is staat hun relatie door het grote verdriet onder druk. De relatie is verkoeld. Druk met de renovatie werkzaamheden worden ze overmeesterd door een brand. Inspecteur Patrik Hedstrom wordt ingeschakeld om de brand(stichting ?) te onderzoeken. Vanaf dat moment volgt een stroom van spannende gebeurtenissen die de lezer volkomen in de ban zal houden. Zullen de recente gebeurtenissen te maken hebben met de verdwijning van 1974? Veel personages met allen hun eigen verhaal, verschillende verhaallijnen en jaartallen die allemaal met hetzelfde te maken hebben vergt een grote concentratie van de lezer. De cursief gedrukte verhaallijn vanaf het jaartal 1908 is zo goed geschreven dat je hier verder mee door wil lezen, dit houdt het nog spannender! Het lezen van steeds terugkerende personages uit de eerder verschenen boeken van de reeks is beter te begrijpen als je de boeken op chronologische volgorde leest. Engeleneiland zit meesterlijk goed in elkaar, opbouwende spanning wat later erg spannend gaat worden. Uiteindelijk wordt alles duidelijk uitgelegd, niets wordt er aan de verbeelding van de lezer overgelaten. Het heeft verrassende wendingen en een ontknoping die ik niet had voorzien. Het mooie en duidelijke nawoord maakt dit boek compleet af! Knap stukje werk!  Ik zeg, lezen dit boek!
Waardering 5 sterren.

Prachtig boek! Aanrader! *****

Prachtig boek! Aanrader! *****

Advertenties