Zwart water Corine Hartman

Zwart water werd genomineerd voor de Crimezone Thriller Award 2010.

734475_562133757148529_1968108484_nInhoud

Frederique van Ostende is een befaamd violiste. Overal waar ze optreedt mag ze staande ovaties in ontvangst nemen, en in binnen- en buitenland oogst ze lovende kritieken op haar gepassioneerde spel. Ook de carrière van haar man Davide staat in de vijfde versnelling; hij is betrokken bij het Mose-project in Venetië, een groots plan om de overstromingen te lijf te gaan in deze historische stad. Zijn ultieme uitdaging. Onder het rimpelloze oppervlak van een succesvol leven blijkt echter een groot verdriet schuil te gaan. Verdriet dat de symfonieën en sonates van Frederique een ondertoon verleent van schuld en spijt. In korte tijd worden drie mensen op gruwelijke wijze vermoord. Het onderzoek van inspecteur Kees-Jan van Aerendonck leidt steeds weer in de richting van Davide en Frederique. Van Aerendonck is een ervaren rot, maar ditmaal staat hij voor een raadsel. De oplossing laat zelfs het duistere water in de Venetiaanse lagune niet onberoerd… Zwart water is een thriller over onvoorwaardelijke liefde.

Mijn bevindingen

Het boek begint met de doodsangst van Cristine, zij is de huisarts van Frederique, Davide en hun dochtertje Isabelle. Frederique stelt de huisarts verantwoordelijk voor de dood van hun dochtertje. Dood door medisch falen. Frederique gaat volledig gebukt onder de dood van haar geliefde Isabelle, het kind die ze heel even niet heeft gewild toen bleek dat ze ongewild zwanger was, ze was bang dat het ten koste zou gaan van haar carrière als klassieke musicus die net op gang begon te komen. In een later verloop komt ze hierop terug, Isabele is meer dan ooit gewenst. Frederique blijft reizen en doet haar optredens , Davide neemt de zorg voor hun dochtertje voor zijn rekening. Het leven van Frederique is doorspekt van triestheid. Als vijfjarig meisje heeft ze haar eerste verschrikkelijke ervaring gehad, dit draagt ze met haar mee. Er volgen nog een paar gruwelijke moorden en het onderzoek leidt naar Frederique en Davide. Inspecteur Kees-Jan Van Aerendonck onderzoekt de moorden. De link wordt gelegd bij de drie vrouwen die allen te maken hebben gehad met Isabelle. huisarts, kinderarts en verpleegkundige. Door de vele flashbacks kon ik in het begin moeilijk in het verhaal komen, eenmaal goed op gang wilde ik doorlezen!
Prachtig en spannend boek, mooie schrijfstijl. Het decor in  Zwart water is Venetië, de lezer krijgt een mooi stukje cultuur mee van het mooie Italië!
Aanrader!
Waardering 5 sterren

Advertenties

Wat vind jij?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s